Kateri disk imate, katero firmo vi priporočate ?

Strojna oprema (Hardware).

Kateri disk imate, katero firmo vi priporočate ?

OdgovorNapisal/-a Burn dne Sr dec 26, 2007 12:35 pm

Veliko krat berem, ko uporabniki sprašujejo kateri disk naj kupijo, kateri proizvajalci so zanesljivi, da nebodo lepega dne izgubili vseh podatkov. Pa se dajmo še tukaj razpisat, kateri disk uporabljate vi, oziroma če gre za več diskov pač navedite proizvajalce in lastnosti. Zaželeno pa je tudi vaše mnenje kako ste z svojimi diski zadovoljni in katere bi priporočali.
Burn

Kraj: Maribor

Re: Kateri disk imate, katero firmo vi priporoՌate ?

OdgovorNapisal/-a XShark dne Sr dec 26, 2007 9:50 pm

V workstationu mam 2X Maxtor (120GB in 200GB), potem še imam zunanjega Western Digital (500GB) in še enega zunanjega Maxtora (250GB), v domačem serveru je Maxtor (80GB), v serveru na firmi 3x Western Digital (320GB v raid polju), pa še polno kakih starejših manjših se najde po hiši :D večino so vsi Maxtor, WD ali pa Seagate. Proti tem trem proizvajalcem nimam res kaj rečt in zaenkrat na srečo še nisem mel problemov z nobenim.
Pri diskih se zanašam predvsem na to, da kupim bolj znano firmo, kajti mel sem že veliko sranja z takimi xy firmami, ko sem po več dni obnavljal slabe sektorje ter reševal podatke.
Dolgčas? .. Igre
Uporabniški avatar
XShark
Site Admin

Kraj: 127.o.o.1

Re: Kateri disk imate, katero firmo vi priporoՌate ?

OdgovorNapisal/-a Burn dne Sr dec 26, 2007 11:43 pm

Jaz osebno se držim stran od Hitachijev, pa tudi Maxtor mi preveč ne diši kljub temu da je v mojem boxu 2x Maxtor 160 SATA/7200, pred slabim letom sem imel še 2x Maxtor 200 GB 7200/ATA, pa sta oba crknila, da sploh ne omenim da mam zadaj nekje celo škatlo crkjenih Maxtorjev, vsi ATA od 60 do 160 GB. WDja ima brat, pa je enkrat crkil, na garanciji so takoj zamenjali pa sedaj dela tipi topi, je pa 120/7200 SATA, čez Samsunge nemorem reči nič slabega, najboljše pa za konec :D Seagate, niti en še mi ni crkno, drugače pa za serverje in podobo, kjer je potrebna zanesljivost skoraj vsi priporočajo Seagate, tako da mislim da bom kar Seagate nabavil ko bota tota 2 Maxtorja šla ...
Burn

Kraj: Maribor

Vrni se na Strojna oprema