Kako resetirat geslo biosa

Strojna oprema (Hardware).

Kako resetirat geslo biosa

OdgovorNapisal/-a cosmicc dne Ne dec 23, 2007 5:19 pm

Pozdravljeni!

Od kolega sem dobil računalnik, da mu na novo naložim windowse. Vendar imam problem, ko hočem vstopit v bios me vpraša za geslo, ki ga ne poznamo.
Dal sem že baterijo iz plate pa vseeno ne pomaga.
Lahko prosim kdo pomaga kaj naredit?
cosmicc

Re: Kako resetirat geslo biosa

OdgovorNapisal/-a XShark dne Ne dec 23, 2007 7:35 pm

Še enkrat vzami baterijo iz plate, računalnik naj bo izključen iz električnega omrežja, ter potem nekajkrat na "prazno" pritisni on/off, da izprazniš kondenzatorje.

Ali pa poišči jumper za reset CMOS, ter prestavi mostičke in zaženi računalnik, po resetu postavi mostička nazaj in voila mora delovat. ;)
Dolgčas? .. Igre
Uporabniški avatar
XShark
Site Admin

Kraj: 127.o.o.1

OdgovorNapisal/-a cosmicc dne Po dec 24, 2007 11:11 pm

Nič ne pomaga, še vedno zahteva password! :(
cosmicc

OdgovorNapisal/-a Burn dne To dec 25, 2007 6:16 pm

Če si dal jumper na reset bi se naj VSE izbrisalo, ... lahko pa še poskusiš najti univerzalno geslo za tvoj bios, čeprav nevem če sploh imajo to vsi BIOSi ... raje daj še enkrat jumper na reset ... ali pa baterijo iz matične pa počakaj dalj časa ...
Burn

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a cosmicc dne To dec 25, 2007 6:51 pm

Baterijo sem pustil kakšno uro iz plate, ter parkrat poskusil prestavit jumpere pa ne gre. :S
Univerzalno geslo sem sicer našel, ampak ne prime.
Ima še kdo kakšno rešitev? Res nujno bi potreboval.
cosmicc

OdgovorNapisal/-a XShark dne To dec 25, 2007 7:07 pm

Katero plato sploh imaš? Ter čigav pa je bios software? Award, AMI, Phoenix? Spomnim se, da so imele nekatere plate vstop v bios samo ob premakjenem jumperju (= kratkostični spojnik, skakač), tam si lahko spreminjal nastavitve, ob izhodu pa je zahteval da si jumper postavil nazaj.

Drugače pa poišči na plati, kjer ti piše CMOS CLR, ker nimajo vse plate jumperja za reset CMOS. Pri nekaterih najdeš samo dva kontakta, ki jidva moreš sklenit z izvijačem.

Še ena bol "češka možnost" pa je da na PRIMARY MASTER (od tam ti boota?), priklopiš CD-ROM, ter ti bo potem bootalo winse z CD-ja. Ali pa začetek namestitve winsa na ta disk zaženi na kakem drugem compu pa potem na tem samo nadaljuješ. ;)

Res pa nevem zakaj ti ne resetira, po mojih izkušnjah baterijo ven pa jumper cmos clr, pa ni plate na svetu, da je ne resetira. :D
Dolgčas? .. Igre
Uporabniški avatar
XShark
Site Admin

OdgovorNapisal/-a DeeJay dne To dec 25, 2007 7:49 pm

Tudi jaz sem imel podobno situacijo, da je zahtevalo geslo za bios, pa je zadostovalo, da sem vzel baterijo iz matične plošče. Če pa ti ne bo uspelo to, kar sta ti fanta zgoraj svetovala, pa še ti vedno ostane, da prosiš kakega kolega/sošolca, ki se na stvar malo bolje spozna, ali pa računalnik odneseš na servis.
DeeJay

OdgovorNapisal/-a Burn dne To dec 25, 2007 7:53 pm

No če si na vse načine poskušal pa se bios ni resetiral, potem je lahko čip zanič ali pa ali pa software na čipu, čeprav še vedno ostaja možnost da je ostalo v računalniku dovolj elektrike da so se nastavitve ohranile.
Burn

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a cosmicc dne Sr dec 26, 2007 12:36 pm

Hvala vsem za pomoč!
Sedaj mi je končno nekako uspelo resetirat plato (s pomočjo bratranca :D ). Zgleda da sem jaz napačne jumpere prestavljal.
Še enkrat hvala vsem za tako hitro pomoč!
cosmicc

OdgovorNapisal/-a XShark dne Sr dec 26, 2007 9:54 pm

No, lepo, da si zadevo rešil. Kar pogumno vprašaj, če se kje kaj zatakne, radi pomagamo, če je le možno.
Dolgčas? .. Igre
Uporabniški avatar
XShark
Site Admin

Vrni se na Strojna oprema