Katere programe uporabljate za zaščito računalnika

Programska oprema (Software).

Katere programe uporabljate za zaščito računalnika

OdgovorNapisal/-a DeeJay dne Če dec 20, 2007 11:22 am

Malo se razpišite o tem katere programe uporabljate za zaščito vašega računalnika (Antivirus, Firewall, ...)
Predvsem me zanima vaše mnenje kaj menite o teh programih, ter kako ste z njimi zadovoljni.
DeeJay

Re: Katere programe uporabljate za zašՌito raՌunalnika

OdgovorNapisal/-a Jernej dne Če dec 20, 2007 11:27 am

Jaz uporabljam Normana verzijo 5.90, program manager, system quarantine, scanner engine, virus control ....

za firewall pa kaj windows firewall ...

Z windows firewallom, sploh nisem zadovoljen, sej si nekateri programi, kar sami dodajajo dostop do interneta, drugo polovico programov pa sploh ne zazna ...

Norman pa je bolj tako, problem je ker se neredno posodablja, pa računalnik pogosto šteka zaradi njega ... skratka nisem preveč zadovoljen. Mislim da bom zamenjal oboje ...
Jernej

OdgovorNapisal/-a XShark dne Če dec 20, 2007 11:36 am

Na svojem workstationu in prenosniku imam nameščen NOD32, ki se redno posodablja ter pobere več ali manj vse viruse in trojance, tudi tiste, ki še uradno niso prepoznavni. Čeprav moram priznat da zadnjih 5 let sploh nisem naletel na nobenega :D .

Ad-Aware in podobnih stvari sploh ne uporabljam, ker mi NOD32 pobere večino stvari, sicer pa nimam problemov z spamom, virusi, etc..

Na windows workstationih imam samo Windows Firewall, pa še ta je več ali manj izklopljen ;) . Imam pa še linux server, ki je takoj za modemom in prestreže ter blokira večino problematičnih zadevic. ;)
Dolgčas? .. Igre
Uporabniški avatar
XShark
Site Admin

Kraj: 127.o.o.1

OdgovorNapisal/-a Burn dne Če dec 20, 2007 6:32 pm

Mah ja ...

Linux Box je pred mojim PCjem ... pa tam seveda Fw pa razni filtri ... potem pa še Nod32, ki skrbi za moj WS če zaženem kakšno bedarijo iz P2P, oziroma obiščem sumljivo spletno stran :D. Aja pa seveda še Netlimiter, za določane prenosa posameznim programom, pa ima še Fw ... :)
Burn

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a cosmicc dne Po dec 24, 2007 11:16 pm

Antivirus imam Avasta in še požarni zid v Windowsu. Zaenkrat sem kar zadovoljen, nekih problemov z virusi nimam, ko pa je kaj pa avast najde ter vsake tolko časa formatiram celoten računalnik.
cosmicc

OdgovorNapisal/-a Burn dne To dec 25, 2007 6:17 pm

Pa ti ni škoda časa in diska, da tako formatiraš vsake nevem, recimo 2 ali pa 3 mesece ...
Burn

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a cosmicc dne Sr dec 26, 2007 10:11 pm

Ja, prav imaš, saj vedno odlašam do zadnjega, ko je res že kritično in takrat formatiram. Je pa zamudno shranjevat vse podatke in potem spet vse nazaj inštalirat in vse to ...
Ampak kako se naj rešim tega? Bolši antivirus in požarni zid? Kajti ko imam par mesecev winse gor mi začne vse vedno bolj počasi delat pa štekat ... pa rušijo se zadeve ... potem pa ni druge kot formatiranje.
cosmicc

Vrni se na Programska oprema